Omval 2015 och vad du behöver veta

UPPDATERING: se Omvalet inställt

—————————————————————–

Det blir omval 2015.  Efter dagarnas dramatik så har nu Stefan Löfven bestämt att det kommer att utlysas omval den 29 December 2014.

Valet kommer att hållas den 22 Mars 2015 och en ny valkampanj kommer att dras igång om man inte redan kan räkna med att den är igång.

omval 2015

 

 

Skuld och Ansvar

Så vems fel är det att det blir ett omval 2015? Kortfattat kan man säga att det är Sverigedemokraterna som slängt in skiftnyckeln i de rödgrönas ekorrhjul men vilket ansvar har de rödgröna och alliansen?

Alla bär givetvis ett ansvar, hade varit väldigt konstigt om man kastat från sig allt ansvar som politiker annars gärna ofta gör. De rödgröna och främst regeringsbildaren Stefan Löfven hade ansvaret att skriva en budget som skulle kunna gå igenom en omröstning. Detta samtidigt som allians partierna hade ett ansvar att försöka samarbeta med regeringen i den mån de inte sviker sina väljare.

Det som föranlett dessa bekymmer är att partierna i de bägge blocken stått rätt långt ifrån varandra i vissa frågor, även om de stått närmre varandra i några. Den rödgröna regeringen har blivit väldigt vänsterriktad samtidigt som höger regeringen behållit sin höger position. Utsträckningar av händer som det talas om har således enbart varit ett politiskt spel från Stefan Löfven sida för att kunna pressa högerpartierna till att tvingas gå med på hans politik. Denna taktik har dock inte fungerat då högerpartierna stått allierade.

Enligt min mening var det bara en tidsfråga innan den oförberedda regeringen skulle fallera och ett omval skulle utkrävas.

 

 

Hur går det nu i omval 2015

I valet 2014 gav Stefan Löfven eller vänstersidan inga besked om vilken politik de skulle föra och vilken regering som skulle bildas. Istället lämnades tomma löften ut till höger men mest vänster om saker som man aldrig tänkte genomföra för att vinna röster.

Nu ser dock situationen väldigt annorlunda ut. Nu har svenska folket fått ett smak prov på hur det ( inte ) skulle funka med den rödgröna regeringen och med Stefan Löfven som statsminister. Då menar jag inte bara budgeten som inte gick igenom utan att skjuta upp allt man inte är överens om inom rödgröna till framtiden oavsett hur viktig fråga det är, planer att ta bort jobb som ger skatteintäkter och tvinga folk att gå på bidrag istället.

 

 

Stefan Löfven

Denna man har tydligt visat sina rätta färger genom tomma löften, lögner, misstag och vara totalt bortkommen i Internationella sammanhang. Senaste exemplet är för bara några dagar sedan sa Stefan Löfven att han skulle avgå om alliansbudgeten vann, nu går han istället till nyval med Miljöpartiet. Att socialdemokraterna kommer att backa med så mycket som 5%-enheter kommer nog till stor del ha att göra med tappat förtroende för Stefan Löfven.

Det finns givetvis många åsikter om Stefan men det är nog få som är nöjda med det dubbelspel han kört med, de dolda korten och att skjuta upp allt som han inte kan lösa genom kostsamma utredningar som inte behövs då de redan är gjorda tidigare.

 

 

 

 

Kommer omval 2015 handla om invandringsfrågan

Denna frågan är väldigt känslig i Sverige men Sverigedemokraterna försöker nu tvinga hela politiska värden att först diskutera frågan om invandring och har ställt krav på att de inte kommer att rösta igenom några budgetar där invandringen ökar.

Frågan många gärna låter bli att ställa sig är just varför vi inte kan diskutera frågan. Så fort någon nämner det så blir man ofta gärna klassad som rasist eller högerextremist. Skulle detta i så fall innebära att våra grannländer Norge och Danmark är rasister och högerextremister?

Nä, självklart är det inte så. Men är Sverigedemokraterna ett högerextremistiskt parti? Ja, i Sverige där det är fult att diskutera frågan så är det de men rasister tror jag inte man kan kalla alla de som sitter kvar i dagens Sverigedemokraterna.

Jämförelsen som man kan göra är att i vissa länder är religion väldigt känsligt att diskutera men inte i Sverige. I Sverige är invandringsfrågan vår religion som man inte får ifrågasätta eller ha några invändningar mot utan att utsättas för förtal och stenkasts ( läs tårtas ) för.

Oavsett om man ska kunna diskutera frågan eller ej så tror jag att man kommer diskutera den nu eller diskutera hur man kan stänga ute sverigedemokraterna genom lagar och överenskommelser över blockgränserna. Kommer Sverigedemokraterna att öka i valet då? Jodå, dom kommer att öka men det bästa för Sverige i Europakrisen som fortfarande pågår ( lätt att glömma i Sverige ) vore att få en tätt sammansvetsad regering genom resterande krisen iaf. Denna regering skulle mest sannolikt vara de allierade som kan styra Sverige. Frågan är hur ekonomin skulle fungera då Anders Borg inte länge är en del av alliansen.

Comments are closed.