Omvalet inställt

Omvalet inställt. Ännu ett Löfven löfte brutet men i detta fallet var det åt åtminstone för Sveriges bästa.

Detta är en tid då vi behöver ett starkt Sverige för att kunna stå emot de hot som formas runt oss och även i landet. Att ca 80% av de folk valda då kan göra en överenskommelse är då något positivt. Med hoten runt oss menar jag de krig som närmar sig oss, samt de ”övningar” som utförs av våra grannländer till öst om oss. Hoten i landet är grupper som formas och att man försöker vända människor mot varandra oavsett politisk färg(er).

 

Även om det lät väldigt bestämt då Stefan Löfven utlös om nyval så har det iaf nu konstaterats att det inte blir något extra val. För att kolla inte allt för långt i bakspegeln så rekommenderas att se vad som sades strax efter beskedet om omval.

 

De stora förlorarna på att omvalet är inställt är givetvis de ”radikala partierna” som Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Alla undrar så klart hur de som startade kedjereaktionen till omvalet (Sverigedemokraterna) kommenterar situationen.

 

Ett citat från Mattias Karlsson SD hämtat från deras hemsida lyder:

 

– Det är uppseendeväckande och tragiskt att Stefan Löfvén väljer att svika sitt löfte till de svenska folket att de ska få säga sitt om den uppkomna parlamentariska situationen. Alliansen väljer självmant att avsäga sig sin oppositionsroll. Dagens överenskommelse betyder i praktiken att Sverigedemokraterna befinner sig i ensam opposition mot en styrande sexklöver.

Vi kommer att ta vår nya roll på största allvar och intensifiera vårt opinionsbildande arbete. Redan till våren kommer vi att starta en omfattande politisk kampanj för att få våra kärnfrågor högre upp på den politiska dagordningen.

Stefan Löfvén har förbrukat allt förtroende genom att gång på gång bryta sina löften till det svenska folket. Vi avser därför att inom kort lämna in en misstroendeförklaring mot Stefan Löfvén. Om allianspartierna kommer att stödja dena misstroendeförklaring eller om de kommer att krypa ännu högre upp i knäet på Stefan Löfvén återstår att se.

 

Att de är besvikna är kanske inte så konstigt med tanke på att opinionsundersökningar visade att de skulle vara vinnare på ett omval. De partier som ingått i denna uppgörelsen nu som enkelt uttryckt betyder att minoritetsregeringar ska kunna styra verkar dock nöjda och dessa representerar ändå 80% av folkets röster enligt valresultatet 2014 i alla fall.

 

En hel del av de frågor som det blivit mest liv om i den rödgröna regeringen kommer dock att förhandlas om framöver även om det inte betyder särskilt mycket då det kommer från Löfven enligt vår mening iaf.

 

Jag lämnar er med att få fundera om hur det skulle blivit utan denna uppgörelsen.. Kaos eller bättre?

Comments are closed.