SD misstroende förklaring föll

Ingen har väl missat SD’s misstroende förklaring. Om ni har det kan ni se anförandet på länken nedan.

SD misstroendeförklaring

 

Denna misstroende förklaring föll dock snabbt igen.

Misstroende föll

 

Frågan är varför SD gör detta. Sannolikheten att den skulle gå igenom är minimal så det var nog inte målet. Att försöka stärka sina tidigare uttalanden om att vara Sveriges enda oppositionsparti är däremot desto mer troligt. Även om det var syftet, så kan detta få negativa effekter för SD då övriga partier kan peka på hur de åter igen skapar obalans och ”oreda”.

Även om man tycker att fel regering sitter vid makten så är Sverige nu i ett känsligt läge och behöver absolut en kritisk opposition från samtliga oppositionspartierna men inte då det riskerar Sveriges stabilitet.

Moderaternas nya ledare Anna Kindberg Batra går till motangrepp mot Jonas Sjöstedt på ett föredömligt sätt i en debatt så som det borde skötas.

Anna Kinberg Batra läxar upp Jonas Sjöstedt

 

Nog om SD, om man istället kollar på hur det har gått sedan valet 2014 så har nog alla känslan om att det inte gått så bra. Men om vi ska kvantifiera det och kolla på siffrorna istället.

 

Arbetslöshet

Arbetlöshet

 

 

Räntor

Räntor

 

 

Bostadsförsäljning

Bostadsförsäljning

 

BNP

BNP

 

Vad kan vi dra för slutsatser av alla dessa diagram?

Arbetslösheten ser i statistiken ut att ligga stabilt eller till och med sjunka något. Dock framgår inte om den nya definitionen av arbetslöshet där en del arbetslösa räknas bort.

Ser man på räntorna fortsätter de falla. Strax efter valet föll räntorna extra mycket. Även bostadsförsäljningen började sjunka stadigt efter valet.

BNP för kvartal 4 saknas fortfarande men lär komma inom någon månad.

 

Kommer det gå bättre eller sämre för Sverige efter valet? Hur definierar man bättre? Bättre rent ekonomiskt totalt eller bättre för den genomsnittliga svensken?

Vad tror du om den politiska framtiden i Sverige?

Comments are closed.